MUU TOIMINTA

hOlliwoodin uusi tuleminen. Ennakkoon sovittu elokuva kerran kuussa. Viesti mukana oleville hyvissä ajoin ennen näytöstä. Niagaran kanssa on sovittu seuraavat hOlliwood ensi-iltaelokuvat loppuvuodesta 2021.

Pe 19.11. klo 12.30 PERINTÖ

Pe 10.12. klo 12.30. WEST SIDE STORY

Klipit Niagaran sivuilta.


Elokuvat valitsemassa Harri Holli.


Tarina kuuluu kaikille-projekti

Klubi pitää projektiluonteisena toimintana muutamissa vanhustenhoivalaitoksissa ns. tarinatuokioita suurinpiirtein kahden viikon välein 45...60 minuuttia kerrallaan.

Koukkuniemessä on vielä lisämausteena kahdella kerralla ollut lähihoitaja-opiskelijoiden tekemä ohjelma, joka on onnistunut hienosti hyvän ohjaajan ja innostuneiden opiskelijoiden avulla. Heiltä on jäljempänä sivustolla kirjallisia mietteitä.

Lukuryhmiä on kaikkiaan tällä hetkellä 4 kpl. Tämän syyskauden ryhmät päättyvät marraskuun loppuun mennessä ja teemme sivustolle yhteenvedon projektin sen hetkisestä tilanteesta lähiviikkoina.

Tarina kuuluu kaikille-projektin opiskelijayhteistyö

Yhteistyöhön osallistuivat siis seuraavat Tampereen seudun ammattiopistjeon eli Tredun 2. vuoden lähihoitajaopiskelijat:

Ensimmäisellä kerralla : Anniina Ahonen, Viivi Ikonen, Aleksandra Jokihaara

Toisella kerralla : Tilda Laitila, Janette Siniranta.

Hanke sopi vallan hienosti osaksi Taide ja luova ilmaisu -kurssiamme. Myös muut luokan opiskelijat pääsivät olemaan hengessä mukana, kun he tekivät oppitunneilla tervehdyskortteja Koukkuniemen Urpulan asukkaille. Opiskelijat pitivät tästäkin toiminnasta kovasti, ja heidän korttinsa saivat myös varsin myönteisen ja innokkaan vastaanoton Urpulan asukkailta.

Tarina kuuluu kaikille-projektin opiskelijaosallistujien kokemuksia

Istumme pöydän ääressä ringissä Koukkuniemen asukkaiden kanssa. Tunnelma huoneessa on odottava ja jännittynyt. Esittelemme itsemme: keitä olemme, mistä tulemme sekä mitä teemme täällä. Muistisairaat asukkaat katsovat meitä ja näyttävät odottavilta. Aloitamme lukemisen jännittävin tunnelmin vuoropuhelusadulla. Jännitys alkaa pikkuhiljaa laukeamaan, ja keskustelua alkaa aina välillä syntymään sadun jälkeen.

Kuulimme Tarina kuuluu kaikille -hankkeesta opettajaltamme ensimmäisellä Taide ja luova ilmaisu -kurssin tunnillamme. Halusimme osallistua hankkeeseen, koska halusimme kokemusta muistisairaiden kanssa toimimisesta tulevaa työssäoppia varten. Tilaisuus kuulosti hyvältä, koska sitä ei pääsisi missään muualla kokemaan ja harvoin tällaisia tilaisuuksia tarjotaan. Valmistauduimme tilaisuuteen etsimällä kirjoista satuja ja loruja luettavaksi ja mietimme, mitä meidän tulisi kertoa itsestämme heille. Suunnittelun jälkeen harjoittelimme valitsemiemme tekstien lukemista lukemalla niitä luokallemme.

Aluksi meitä jännitti, koska tilanne oli meille uusi emmekä tienneet mitä odottaa. Meillä meni hetki ennen kuin saimme tilanteesta kunnolla kiinni, mutta kyllä se pikkuhiljaa alkoi luonnistua. Tilaisuus olisi voinut mennä huonomminkin, mutta myös paremmin.

Kokemus oli opettavainen. Opimme paljon siitä, miten muistisairaiden kanssa kannattaa toimia, sekä kehityimme sen aikana paljon. Lisäksi saimme kokemusta viriketoiminnan toteuttamisesta. Olemme iloisia, että saimme osallistua hankkeeseen.


Anniina Ahonen, Viivi Ikonen, Aleksandra Jokihaara

Kirjoittajat opiskelevat Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa kaksoistutkintoa eli samaan aikaan lähihoitajiksi sekä ylioppilaiksi.